Dressoir met spiegel

In nauw overleg met de opdrachtgever, die al enige tijd op zoek was naar een dressoir met spiegel erboven, is onlangs het resultaat opgeleverd:


De eerste stap in het proces van idee tot eindresultaat is het bepalen van de houtsoort. Met behulp van een kist met houtmonsters is een selectie gemaakt van een drietal mogelijke houtsoorten. Vanwege het kleine formaat van die houtmonsters is daarna van de geselecteerde soorten een groter stuk gehaald bij de fijnhouthandel, waarop dan tevens een opzetje is gemaakt van enkele afwerkmogelijkheden. Op basis van die grotere houtmonsters heeft de opdrachtgever gekozen voor Europees Kersen. Parallel daaraan is overleg gevoerd over de vorm, afmetingen, indeling, etc., zodat er een offerte kon worden gemaakt.


Alle kastdeurtjes en lades zij touch latch, oftewel greeploos bedienbaar. Het dressoir is deels van massief Europees Kersen, maar daar waar mogelijk van gefineerd plaatmateriaal, waarbij de zaagkanten zijn afgewerkt met 3 mm sperfineer. Het blad is 4 cm dik. Het geheel is afgewerkt met hardwaxolie.


De spiegel is voorzien van een 4 cm facetrand.


© Laatste update: juli 2016