Kledingkast(en)

Voor de slaapkamers van een woning in Dronten heb ik twee kledingkasten gemaakt. De opdrachtgever wilde dat de kledingkasten een landelijke uitstraling kregen. Daarom is er gekozen voor een geheng als scharnier en klampdeuren met een houten greep. De houtkeuze voor de ene slaapkamer werd Grenen - en dan zo veel mogelijk noestvrij - en voor de andere slaapkamer werd uiteindelijk Amerikaans Iepen gekozen.

 

De grenen kledingkast is in feite een wand van deuren met daarachter o.a. een dubbelwandig kanaal van de houtkachel in de woonkamer. Aan weerszijden daarvan zijn verstelbare (grenen) planken op plankdragers aangebracht.


Het ‘maatpak’ op de ander slaapkamer, de Amerikaans Iepen kledingkast, is eveneens een wand van deuren met daarachter ‘confectie’kasten, oftewel kasten van een grootgrutter. Boven de vensterbank is een passende ladekast gemaakt.

De opdracht was een kledingkast maken in een verloren ruimte. Deze kast is ruim 80cm diep en voorzien van 4 'apothekerskasten' en in de hoek onder de keeper een klepkast met vouwdeur.

Deze kast is gemaakt van Populierenmultiplex.Maar ook kastenwanden met of zonder schuifdeuren worden op maat gemaakt. Bij de volgende foto’s ging het om een walk-in closet, waar men maximale bergruimte wilde hebben. De opdrachtgever heeft hier voor een gerookt Eiken look gekozen.


© Laatste update: juli 2016