Verhoogde kinderbox (met of zonder lift)

Wanneer het in- en uit een box halen van kleine kinderen dagelijks diverse keren plaatsvindt, zoals op kinderdagverblijven of bij gastouders, zijn de meest voorkomende boxen ergonomisch gezien beslist geen ideale meubelstukken. Het is dan beter om de box op werkhoogte te maken. Omdat ieder mens uniek is, betekent dat maatwerk, want de werkhoogte kan verschillen.

Verder is de lengte van de gebruiker van belang; omdat de hekjes naar boven toe worden geopend moet dit in geopende stand geen belemmering opleveren.

Voor Het Hofhuisje heb ik een verhoogde box op maat gemaakt, uitgevoerd in Gestoomd Beukenhout, waarbij de box is voorzien van een lade op werkhoogte, waarop kinderen verschoond kunnen worden.


Het unieke van deze box is dat hij afgestemd is op de werkhoogte van de gebruiker; iets wat bij de meeste ‘confectie’meubels, die bij anderen te koop zijn, niet het geval is.

Naderhand is naast de box een klein liftje gebouwd, zodat het tillen van kinderen op en van het aankleedkussen, verleden tijd is vanaf het moment dat kinderen zelf kunnen zitten en ze dus al een aardig gewicht beginnen te krijgen.

Ook kunnen de kinderen via het aankleedkussen in en uit de box worden gehaald zonder het kind te hoeven tillen.

Voor een andere opdrachtgever heb ik een gelijksoortige box gemaakt, waarbij ik enkele details heb verbeterd. Ook deze box is gemaakt van massief gestoomd Beuken. Het lakwerk is in eigen beheer van de opdrachtgever uitgevoerd. De open ruimte onder de box is speelruimte.
© Laatste update: juli 2016