Wiegje

Next

Een schommelwiegje van Yellow Pine, oftewel een Amerikaans Grenen:Omdat het een schommelwiegje is en er naar keuze een hemeltje aan moet kunnen, zal door het schommelen de stof van het hemeltje door de hoekstukken van het wiegje worden meegenomen. Dit wordt voorkomen door de buisjes links en rechts van het wiegje. De buisjes komen niet in het zicht, wanneer het hemeltje hangt.


De 4 ronde hoekstukken zijn uit een balk met de juiste nerfrichting tot delen gezaagd en geschaafd met een vierkant kopmaat. Daarna zijn 2 delen samengeklemd en is de binnenradius gefreesd met behulp van een in eigen beheer ontwikkeld stuk gereedschap, waarbij gebruik is gemaakt van een freesschijf met diameter van 100mm op de haakse slijper, waarna de 4 delen zijn opgespannen op een ander hulpstuk op de freestafel en is voor de 4 delen de buitenradius met een diameter van 140mm gefreesd. Tenslotte nog een rond uiteinde aan elk deel en ziedaar, het lijken wel gebogen delen. Het is niet alleen een fraai gezicht, maar ook nog uniek!


Ook de spijltjes zijn (noodgedwongen) zelf gemaakt, want spijltjes van deze houtsoort waren niet te koop. Van hoe dat gaat heb ik een video gemaakt, die is hier te bekijken.

En tenslotte nog een foto van het eindresultaat, gedaan door de aanstaande ouders. En nu nog even wachten tot de baby komt...
© Laatste update: juli 2016